A jövő nemzedéke

 

Városunk pályázat útján jelentős összeget nyert oktatási intézményei számára informatikai rendszerük fejlesztésére. Ennek eredményeképp az Újtelepi Tagiskola három interaktív táblával lett gazdagabb, a hozzá tartozó projektorokkal, laptopokkal együtt. A két első, valamint az ötödik osztály örülhetett ennek az új lehetőségnek.

 

 

Az első osztályosok nagyon hamar megkedvelték az iskolát és a tanítási órákat az új technikának köszönhetően. Segítségével könnyebbé vált számukra az óvodából való átmenet az iskolai életbe. A tanórák szórakoztatóvá váltak, a gyerekek sokkal motiváltabbak.

 

 

Lankadó figyelmű kisdiák nincs. Érdeklődve, kíváncsian vesznek részt a tanítás folyamatában. Egyre bátrabban vállalnak feladatot és szerepelnek az interaktív tábla előtt.

Az első napokban még szorongó és visszahúzódó tanulók is feloldódtak és aktívvá váltak. A tanulást szórakoztató játékként élik meg, nem pedig kényszerű kötelességként.

A mai modern világban a hagyományos pedagógiai módszerek önmagukban nem keltik fel kellő mértékben a gyerekek érdeklődését. Igénylik az újat, az érdekeset.  Ők a jövő nemzedéke, akik már egészen korán otthonosan tudnak mozogni a számítógépek, informatika világában.

A pályázatnak köszönhetően nagyszerű lehetőséget kaptunk, amellyel élni is tudunk.

Köszönjük !

2011.10.11.                                                                               Borbásné Nagy Tünde

                                                                                                  

Vissza a főoldalra