Mozgalmas nap az Újtelepi Iskolában

 

       2011. október 21-én iskolánkban programok, rendezvények sokasága zajlott.

 

Október 23-ai ünnepi megemlékezés

 

       Reggel 8 órától a Harmónia Művészeti Iskola színjátszósai az 1956-os forradalom eseményeit elevenítették fel. Az ünnepi megemlékezést az énekkar szereplése még színvonalasabbá tette. A műsor összeállításában Abriháné Karniczki Csilla és Szabadné Dudás Ildikó pedagógusok voltak a tanulók segítségére.

 

 

Kreatív játékok az Európai Unióról

 

      10 órától Kreatív Európai Uniós játékok kezdődtek tanulóink számára, melyek növelték az európai identitás tudatukat és tudásukat az Európai Unióról. Kilenc 1-8. osztályos tanulókból álló vegyes csapat vetélkedett egymással. A 8. osztályos csapatkapitányok azonban már napokkal korábban izgatottan toborozták a csapattagokat. A csoportok szóvivőt, írnokot, majd a témához illő jelmondatot választottak, melyet elő is kellett adniuk. Változatos és szórakoztató feladatok következtek. Többek között: Ki vagyok én? ; Puzzle az Unió tagállamairól; Totó az Unióról; Ételek és országok párosítása.  

A játékok összeállítója és levezetője Szőllősiné Rab Sarolta tagintézmény-vezető volt. A zsűri elnöke Molnár Kálmánné igazgatóhelyettes asszony, tagjai Gyarmati Szilvia és Balázs Noémi voltak. Az eredményhirdetést minden résztvevő izgatottan várta. Az 1. helyezett csapat tagjai a következők voltak:

Kirják Dorina 8.o

Besenyei Roland 7.o.

Balázs Vivien 6.o.

Nagy Mátyás 5.o.

Csáki Orsolya 4.o.

Tajti Péter 3.o.

Fodor Anikó 2.o.

Patkovics Dóra 1.a

Balázs Dániel 1.b

 

Rendhagyó óra – testvérvárosunk bemutatkozása

 

    11órától Heves város testvérvárosainak delegációi közül a lengyel csoport rendhagyó órát tartott felső tagozatos tanulóinknak. Testvérvárosunk bemutatkozott. Sulejow polgármestere és kísérői bemutatták diákjainknak lakóhelyüket, környezetüket. Csodás képeket vetítettek természetvédelmi területekről, épületekről. A nyelvi akadályok leküzdésére tolmács volt a segítségükre. Diákjaink őszinte érdeklődéssel hallgatták szavait.

 

A Gyergyócsomafalvi citerazenekar bemutatkozása

 

       14 órakor az Erdélyből érkezett Gyergyócsomafalvi citerazenekar látogatott el hozzánk. Iskolánk énekkara néhány dallal kedveskedett a vendégeknek. Majd a zenekar vezetője, Csata Levente bemutatta együttesét, melynek diákok, pedagógusok és nyugdíjasok is tagjai. Beszélt erről a csodálatos hangszerről, és végül elkezdődött a koncert. Tanulóink érdeklődve hallgatták ezt a számukra különös hangzást és dallamvilágot. A műsor végén néhányan közelről is megcsodálták ezt a ritka hangszert. Vendégeink meghatódva búcsúztak tőlünk, látszott rajtuk, hogy jól érezték magukat iskolánkban.

A kellemesen és hasznosan eltöltött programok során mindannyian sok-sok ismeretre tehettünk szert más népekről, kultúrákról, a határon túli magyarok életéről. Diákjaink elmélyíthették és kibővíthették eddigi tudásukat az Európai Unióról.

Köszönjük, hogy az Újtelepi Tagiskola is részt vehetett a pályázati programokban, felejthetetlen élményeket szerezve ezzel diákoknak és pedagógusoknak egyaránt.

 

Borbásné Nagy Tünde                             

                                                                                                  

Vissza a főoldalra