Tarkabarka Est

 

2012. május 25-én, pénteken került sor a városi művelődési központ nagyszínpadán a már hagyományosnak mondható újtelepi Tarkabarka Estre.

A két évtizedes múltra visszatekintő rendezvény most harmadízben került megrendezésre e csodálatos színpadi környezetben. Nem volt véletlen a teltházas, táblás nézőtér sem. A tanév során erre az alkalomra tervezett műsorszámok minőségi szórakozást, tartalmas időtöltést jelentettek a nagyérdemű közönség számára.

Az est hangulatát a "Kőleves" című népmese rövid, színpadi változata alapozta meg, melyet a Harmónia Művészeti Iskola Színjátszó Tanszakának alsós tanulói adtak elő Abriháné Karniczki Csilla tanárnő felkészítő munkája nyomán.

Régi hagyomány nálunk az is, hogy iskolánk kis elsősei ez alkalommal mutatják be szüleiknek és a közönségnek, hogy mit is tanultak, mennyit ügyesedtek a tanév során. Nem volt ez másként most sem. Az 1.A osztályos tanulók "Iskolások lettünk" címmel dalos – verses produkciót adtak elő. Felkészítő tanító nénik: Borbásné Nagy Tünde és Gyarmati Szilvia voltak. Az 1.B-sek műsorának mottója: "Ha jól figyelsz, ránk ismersz!" volt. Bolyhos Izabella és Árvainé Lassu Rita tanítványai adták elő nagy sikerrel.

 

Az est első részét zenés, énekes műsorszámok zárták. Előbb "Fátyoltánc" címmel a negyedik osztályosok léptek színpadra Besenyeiné Zsidai Mónika koreográfiájára és a Kolompos együttes muzsikájára, majd a Kicsinyek Kórusát Szabadné Dudás Ildikó vezényelte vidám dallamokra.

 

A szünetet követően a második részt Ungváriné Alexy Andrea tánccsoportja nyitotta, majd angol nyelvű dalokat adtak elő Mohácsik Melinda tanítványai. Műsorukban a legendás Simon and Garfuknkel duó El Condor Pasa, illetve a Shrek 4. Top of the World című dalai csendültek fel.

 

Zárásként a Harmónia Művészeti Iskola Színjátszó Tanszakának felsősei léptek színpadra a Lúdas Matyi című színdarabbal, melyet Abriháné Karniczki Csilla tanított be. Az est díszletei szintén a harmóniások kezemunkáját dicsérik: hiszen Szabari Zoltán, Bolyhos Izabella és tanítványaik készítették.

 

A Tarkabarka Est végén vastapssal köszönte meg a lelkes és nagyszámú közönség a közel háromórás műsort a tanítványainknak és felkészítőiknek. A sikeres szereplésért Nekik innen is gratulálunk!

Az est díszvendége volt többek között Ódor Klára igazgató asszony, a Harmónia Művészeti Iskola direktora, aki jelenlétével nemcsak megtisztelte rendezvényünket, hanem a Színjátszó Tanszak vizsgaelőadásainak minősítője is volt.

Ezúttal is szeretnénk megköszönni mindazon jótékony lelkeknek a támogatását, akik az est folyamán adományt juttattak az “Együtt a Gyermekekért” iskolai alapítványunk javára.

Végül, de nem utolsósorban: Ez a szép este nem jöhetett volna létre, ha a művelődési ház szakemberei nem biztosítják a megfelelő feltételeket számunkra. Külön köszönet érte Erdészné Turcsányi Katalin igazgató asszonynak, valamint a színpadi munkáért és hangtechnikáért felelős Jakab Tibornak!

 

Az Újtelepi Általános Tagiskola közössége nevében:

Gyimesi Attila  
magyartanár

 

Vissza a főoldalra