Erdei iskola a Balatonnál

 

Szeptember 24-én elérkezett a várva-várt nap. Osztályunk, tanáraink és hatodikos társaink kíséretében elindult a Balatonhoz, erdei iskolába. A fonyódligeti Erzsébet-táborban tölthettünk el együtt négy napot.

Hosszú utazás után megpillanthattuk a Balaton kéklő vizét. Nagy volt az öröm, hiszen sok társunk először látta a „magyar tengert”. A tábor a parton helyezkedett le. Nagy faházban laktunk. Négyen voltunk egy szobában. Reggelenként szép rendet raktunk. Sokat sétáltunk a parton. Láttunk ott nádat, kagylót, siklót, kis rákokat, hattyút, kacsát. Így ismerkedtünk a növény- és állatvilággal. Délelőttönként feladatokat oldottunk meg, amiben a megszerzett ismeretekről adtunk számot.

Kedden este a Kolompos együttes műsorát nézhettük meg. Nagyon jó volt.

A napsütésben sokat kirándultunk. Fonyódi sétánk során láthattuk a Kripta-villát és a Sípos-hegyi kilátót. A Fonyód Múzeumban sok érdekességet hallottunk és láthattunk az élővilágról, a településről és a Balaton parti szokásokról.

A játékos tanulás mellett a táborlakó gyerekekkel vívtunk csatát a focipályán. Kipróbáltuk a röplabdát és a versenyfutást a Balaton meleg vizében.

Nagyon gyorsan eltelt ez a néhány nap és csütörtök reggel indultunk haza.

Azonban ezen a napon is érdekes programok vártak még ránk. Balatonbogláron megmásztuk a Gömbkilátót és onnan gyönyörködhettünk a tájban.

Így búcsúztunk el a Balatontól.

A következő állomás Budapest volt, ahol egy városligeti „piknik” után a Közlekedési Múzeum érdekes világa várt bennünket.

Az óriási járművek között sétáltunk, irányítottuk a terepasztalokat. Láthattuk a technika fejlődését.

Utunk végén a suli előtt vártak szüleink, akiknek nagy örömmel meséltük az elmúlt napok eseményeit.

Nagyon jól éreztük magunkat! Az alsó tagozat egyik legnagyobb élménye volt számunkra!

 

 Juhász Janka, Kovács Eszter, Tajti Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza a főoldalra