Tavaszi egészségnap

 

„Az orvos kezel, a természet gyógyít.”- az ismeretlen szerző bölcsessége tagiskolánk diákjait is gondolkodóba ejtette. A tavaszi szünetről kipihenten, frissen visszatérő tanulók és pedagógusok lelkesen készültek a tanév második, áprilisi egészségnapjára.

Az Arcadia Reklám Kft., a Kovács Pékség és a Megyecímer Patika támogatásával sikerült tartalmas programokat szervezni a diákoknak. Munkánkat iskolánk védőnője Timi néni is lelkesen segítette, aki a lelki egészségről és a táplálkozásról tartott előadást.

A programon két nagy témakört dolgoztak fel tanulóink. Az alsósok a gyógynövényekről gyűjtöttek hasznos érdekességeket, a felsősök pedig a Graham liszten keresztül elmélyedhettek az egészséges táplálkozás útvesztőiben és a kenyérrel kapcsolatos ismeretekben.

Az irodalmi alkotások megismerése, csoportmunka változatos feladatokkal, az előzetes gyűjtőmunkák feldolgozása, elrendezése, a manuális tevékenységek, a filmvetítés, kenyér, tea és gyógycukorka kóstolása és az előadások mind-mind hozzájárultak a projektek sikeres megvalósításához.

Az egészségnapi programok ismét nagy sikert arattak. Tanulóink jól érezték magukat és közben észrevétlenül gyarapították tudásukat. Pedagógus kollégáim lelkesedése, segítőkészsége pedig garanciát jelentett a megvalósításhoz.

A nap sikerességét számtalan fotó bizonyítja, melyek közül néhányat kiválasztottam a teljesség igénye nélkül.

 

Kozma Péterné

 

 

Vissza a főoldalra