Tarkabarka Est

 

Idén is nagy várakozás és készülődés előzte meg a már hagyományos Tarkabarka Estünket, amely már két évtizedes múltra tekinthet vissza. A szépen berendezett színházi környezetben a Köszöntő és protokoll után Az 1. osztályosok bemutatkozására került sor.

„Félre rossz kedv, félre bú, sose leszek szomorú!” címmel tréfás versekkel, dalokkal és szórakoztató táncukkal lepték meg a kedves vendégeket és a szüleiket a legkisebbek. A műsort betanította és koreografálta: Besenyeiné Zsidai Mónika és Kecskés Tamásné tanító néni.

Ezután az 5. osztályos tanulók következtek, akik a magyar néptánc lépéseivel ismerkedtek meg a tanév folyamán a választható órák keretében. Az összeállított koreográfiában ezekből mutattak be egy csokorra valót „Somogyi táncok” címmel. Felkészítőjük: Szabadné Dudás Ildikó tanárnő volt.

Harmadik műsorszámként a A Harmónia Művészeti Iskola alsós tanulói kerültek színpadra. Ők a Tücsökzene című színdarabot adták elő. Felkészítő tanáruk: Abriháné Karniczki Csilla tanárnő volt.

Az est első részét az örökmozgó kis alsósok zárták a „Fiatalok vagyunk” című zenére készült táncukkal. A koreográfiát betanította: Ungváriné Alexy Andrea tanítónő.

Az előadás második részében a Harmónia Művészeti Iskola felsős színjátszó csoportja lépett a világot jelentő deszkákra. Ebben a tanévben egy klasszikus történetet jelenítettek meg, A Pál utcai fiúkat. A darabot betanította, és színpadra alkalmazta: Abriháné Karniczki Csilla tanárnő. A díszletek Bolyhos Izabella tanítónő és Szabari Zoltán tanár úr kreatív munkáját dicsérték.

Az est a jó hangulat mellett emelkedett, szép pillanatokkal is megajándékozta a résztvevőket. Reméljük, mindenki jól érezte magát! Köszönet érte a művelődési központnak, amely befogadta rendezvényünket és méltó környezetet biztosított nekünk. Óriási hála és köszönet illeti a kollégáinkat is, akik fantasztikus munkát végeztek a felkészítés során. Jövőre is várjuk az érdeklődőket Tarkabarka Estünkön! Találkozzunk 2014-ben!

 

Az újtelepi iskola közössége nevében:

Gyimesi Attila magyartanár

Vissza a főoldalra