Karácsonyra várvaIskolánk közössége ebben a tanévben kicsit másképpen készült Karácsony ünnepére.
Már az adventi időszakban készültünk az „Úr eljövetelére”. Elkészült iskolánk nagy méretű adventi koszorúja a hit, remény, öröm és szeretet gyertyáival. Meggyújtásukért az alsó tagozatosak feleltek.
Rövid kis műsor keretében gyújtottak meg hétről-hétre eggyel több gyertyát. Ez a néhány perc is segítette az ünnepre való ráhangolódást a tanulók és pedagógusok számára. A sort a 4. osztályosak kezdték, majd a két 3. osztály került sorra, őket a 2. osztályosak követték. Végül a negyedik gyertyát az 1. osztályosak az iskolai fenyő műsor keretében lobbantották lángra. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, melyet Isten ad a várakozóknak Jézusban karácsonykor.


 

 


Az ünnepségen Nagy István plébános úr beszélt a karácsony jelentőségéről a keresztények életében. A színjátszó szakkör felsős tagjai előadták Betlehemi jelenetüket Abriháné Karniczki Csilla tanárnő irányításával. A műsort a „Kiskórus” karácsonyi dalai tették még színesebbé, melyet Besenyeiné Zsidai Mónika tanítónő tanított be a gyerekeknek.
Zárásként Zsemberiné Agócs Marianna, a Szülői Munkaközösség elnöke átadta az osztályok képviselőinek a szülők karácsonyi ajándékát. Végezetül pedig Verebélyiné Fükő Irén a Diákönkormányzat pedagógusa a hagyományoknak megfelelően kisorsolta tanulóink közül azt, aki hazavihette az iskolai karácsonyfát. Ebben a tanévben Visnyóczki Zsombor 4. osztályos diáknak kedvezett a szerencse.
 

Borbásné Nagy Tünde
tanító

 

Vissza a főoldalra