Iskolába hívogató
 

 

Március végén nyílt tanítási nap keretében bemutatásra került iskolánk és az itt folyó munka a leendő elsős tanulóknak és érdeklődő szüleiknek.

A gyerekeket fogadó Kozma Péterné tanító néni megmutatta az iskola belső sétálóudvarát és a hátsó játszóudvart.

A sétát manuális foglalkozás követte. Minden kisgyermek színes karkötőt készített a rendelkezésre álló eszközökből. A munka végén enni- és innivalóval kedveskedtünk a vendégeknek.

A program következő része betekintést engedett az alsó tagozat mindennapi munkájába.

Tajti Ferencné az elsősök osztályfőnöke az interaktív tábla segítségével az olvasástanításba engedett bepillantást és közös mesehallgatással zárta a bemutatót.

Besenyeiné Zsidai Mónika tanító néni a zene birodalmába vitte a kicsiket. A 3.b osztályos gyerekek közös énekléssel készültek, a vendégek pedig báboztak és ritmushangszerekkel kísérték az előadott dalt.

Borbásné Nagy Tünde a 3.a osztály vezetője is az interaktív tábla sokoldalú kihasználási lehetőségét mutatta be érdekes feladatokkal.

Kecskés Tamásné a másodikosok osztályfőnöke jól megmozgatta a kis csapatot. A játék közben mindenkinek lehetősége volt - a játék szabályainak betartása mellett- egy kis futkározásra.

Szabadné Dudás Ildikó tanárnő az izgatott 4. osztályosokkal várta az érdeklődőket. Hangszeres bemutató és vers fogadta a legkisebbeket, a nagyobb testvérek előadásában. Zárásként apró ajándékot kaptak a vendégek, melyhez egy mondókát is tanultak.

A leendő elsősök fogadása minden évben különleges esemény egy iskola életében. Az alsós kisdiákok és tanítóik nagy igyekezettel készültek erre a napra. Köszönöm nekik és pedagógus kollégáimnak a kedves fogadtatást és a bemutatókat. A nagycsoportos óvodásokat pedig szeretettel várjuk a beiratkozáskor.

Kozma Péterné

 

 

Vissza a főoldalra