Családi nap a hevesi Újtelepi Katolikus Általános Iskolában

 

Jézus szeret minket!

 

Ezzel a jelmondattal vette kezdetét a családi nap programja 2014. május 31-én, szombaton délután fél háromkor, melynek gondolata Szalai József diakónustól származik, aki egyúttal a rendezvény fő szervezője is volt. Amikor felmerült e nap ötlete néhány héttel ezelőtt, akkor a célunk egyértelműen új hagyomány megteremtése volt. Iskolánk egy háromezer lelket számláló városrész, Újtelep sport- és kulturális centruma. Az iskola szűkebb környezetét adó diák – szülő – pedagógus közösség ugyan sokszor látja egymást a tanév során, de kellett egy olyan alkalom is, ahol együtt lehettünk, változatos programok mellett, nyugodtan töltve az időt.

Az egybegyűlt népes vendégsereget a diakónus úr mellett Bódor Istvánné igazgató asszony és Nagy István plébános úr is köszöntötte. A vidám, hangulatos rigmusírás és szellemi totó kitöltése után kezdetét vehette a vigasság.

Szerencsénkre sok jóakaratú támogatója és segítője volt a rendezvényünknek. A helyi vállalkozók közül Kakuk József lovakat, Juhász István hintózási lehetőséget, a városi kapitányság egy szirénázó rendőrautót biztosított a szabadfoglalkozások egy-egy állomásának. Ezeket jól kiegészítették a sportolási lehetőségek az udvaron. Mátyás Ferenc tanár úr labdarúgó mérkőzést, Szedlák Péter tanító úr pedig sorversenyt szervezett a szülő – diák – pedagógus érdeklődőknek. Galó László kántor úr orgonabemutatót tartott. A zene – mozgás kombinációját pedig az iskola belső udvarán Kovács Tibor és Lovász Márta táncpedagógusok által szervezett szabadtéri táncház biztosította. A művészetkedvelők pedig a Harmónia Művészeti Iskola tanárai – Bolyhos Izabella és Szabari Zoltán – jóvoltából a kötözött, viaszolt batik készítését próbálhatták ki. A szárítás, vasalás után kifüggesztett munkák látványos hatást keltettek a zöld növényekkel teli udvaron.

A délután második részében a gyönyörűen berendezett tornaterem volt a fő helyszín. Először a két éve alakult hevesi Blaha Színkör amatőr művészei léptek színpadra. Erdészné Turcsányi Katalin művészeti vezető a színkört bemutató gondolatai után a Tékozló fiú című bibliai témájú misztériumjátékot tekinthette meg a mozgástól elfáradt nagyérdemű közönség. Óriási sikerrel! Vastaps jutalmazta a művészeket!

A délutáni program spirituális tetőpontja vitathatatlanul a tenki Ponticello Kamarakórus hangversenye volt. Bárány Csilla karnagy röviden bemutatta az idén februárban alakult kamarakórus profilját. Nevükhöz méltóan hidacskát képeztek az énekkar és a publikum közé. Ezáltal meghittebb és művészileg életközelibb élményben részesült mindenki, aki látta és hallotta előadásukat. A repertoárjukban egyházi és világi művek szerepeltek eredeti vagy épp modernebb feldolgozásban. Köszönet érte! Csodálatos lelki élmény volt!

„A lélek ugyan kész, de a test erőtlen” – írja a Szentírás (Mt. 26,41). Az egyre fáradó közönségnek a finom vacsora jelentette a lelkiek utáni felfrissülés és megújulás lehetőségét. Köszönet a finom gulyáslevesért Király Lászlóné ügyvezetőnek (Juventus Panoráma Kft), a büfé üzemeltetéséért a Hordeum Italdiszkontnak, a desszertet jelentő cseresznyéért pedig a szülőknek! A menüt édes csemege egészítette ki: jelesül a fánksütő verseny finomságai.

Az egész délutánt és a kora estét betöltő programot hangulatos koncert zárta. A jászberényi Cseh Dániel Új Tavasz nevű zenekara modern dalok, gospelek előadásával tartalmas élményt nyújtva a közönségnek, a zene nyelvén dicsőítetve az Úr nevét. Hála és köszönet érte!

Terveink szerint a szervezőkkel együtt kiértékeljük rövidesen a rendezvény tapasztalatait. Reményeink és szándékaink szerint pedig ezek birtokában jövőre is megrendezzük majd az Újtelepi Katolikus Általános Iskola Családi Napját!

Legyen így! Így legyen!

 

Az Újtelepi Katolikus Általános Iskola közössége nevében készítette:     Gyimesi Attila magyartanár

 

 

 

Vissza a főoldalra