Diákönkormányzati hírek
 

 

Az Újtelepi Katolikus Általános Iskola Diákönkormányzatának első féléve a 2014-2015-ös tanévben

Október 17-én a rossz idő ellenére is nagyon sok gyerek szüleivel, nagyszüleivel több, mint 12 tonna papírhulladékot hozott el az iskola udvarán álló konténerbe. Ezzel kb. 200 fa életét mentettük meg, mivel az újrahasznosított alapanyagból történő papírgyártás folyamán nem kerül sor fakivágásra! Az „újrapapír” készítése során a vízmegtakarítás közel 75%-os, míg a felhasznált energia-megtakarítás 60%-os.

November 25-én 220 kg száraz elemet szállítottak el iskolánktól, amelyet a tanulók gyűjtöttek össze a környezetünk védelme céljából.

November 21-én Jótékonysági bált szerveztünk, amely egyrészt szórakozás volt, másrészt a rászoruló gyerekek segítésére is szolgált. Az összegyűjtött játékokat (öt nagy dobozzal) a Mikulásgyárba küldtük el a Magyar Posta segítségével.

Ebben a tanévben is folytattuk a műanyag kupak gyűjtését, amivel egy beteg kisfiú ápolási költségéhez járultunk hozzá. November végén több tízezer kupakot szállítottak el iskolánkból.

 December 2-án a felső tagozatból 45 tanuló örülhetett az egész napos budapesti adventi kirándulásnak, amelyet jutalomként kaptak.

 A diákönkormányzat hozzájárult a már hagyományos Mikulás nap és a Karácsonyi ünnepség programjához.

A hagyományos Karácsonyi vásár ebben a tanévben is két napig tartott. A szülők, a kollégák és tanulók által készített és felajánlott ajándékok nagy örömöt okoztak a vásárló gyerekeknek és a megajándékozott hozzátartozóknak is.

 Az iskola tanulói nevében köszönjük minden segítőnknek (szülőknek, pedagógusoknak), akik programjainkat munkájukkal támogatták!

 Az iskolai Diákönkormányzat:

Verebélyiné Fükő Irén

diákönkormányzatot segítő pedagógus


 

Vissza a főoldalra