Óvodások a nyílt napon

 

Március 26-án Újtelepi Katolikus Általános Iskolánkba hívogattuk azon óvodásokat, akik szeptembertől iskolába készülnek. Az izgatott kicsiket elkísérték az óvó nénik és nagyon sok, iskolánk iránt érdeklődő szülő is.

A nyílt napon a leendő elsősöket és szüleiket Bolyhos Izabella és Borbásné Nagy Tünde tanító nénik fogadták és kalauzolták végig intézményünkben délelőtt és délután egyaránt. Megismerkedtek a belső sétálóudvarral, a műfüves pályával és az épülettel is.

Valamennyi alsó tagozatos évfolyam munkájába betekintést nyertek. Egy-egy tanítási óra aktív részesei lehettek a leendő kisiskolások.

Kozma Péterné az elsősök osztályfőnöke a helyes ceruzafogást és az írás rejtelmeit mutatta be álló egyenes vázolásával. Az óvodások önálló munkáit elsőseink javították és értékelték sok-sok piros ponttal.

Tajti Ferencné a másodikosak vezetője matematika óra keretében mutatta meg a „varázslatos” interaktív tábla működését és felhasználhatóságát.

Ungváriné Alexy Andrea tanítónő tánc-és dráma óráján szintén a másodikosakkal játszhattak együtt körjátékokat az óvodások.

Besenyeiné Zsidai Mónika tanító néni a harmadik osztályosak énekórájába aktívan bevonta a kis vendégeket. Mindannyian ritmushangszert kaptak a kezükbe, mellyel az ismert gyermekmondókákat kísérték együtt az iskolásokkal. A foglalkozást közös ének zárta.

Szedlák Péter tanár bácsi a negyedik osztályosak testnevelés óráján mozgatott meg minden gyereket, a rendkívül népszerű ”Tűz, víz, repülő!” játékkal.

Ennyi élmény után jólesett az a kis enni- és innivaló, amivel kedveskedtünk a kicsinyeknek. Ezt követően a közelgő Húsvét jegyében, mely katolikus iskolánkban kiemelt vallási ünnep, minden kisgyermek nyuszit készített papírból. A munka végeztével még egy kedves mondókát is megtanultunk róla, amit mozdulatokkal is eljátszottunk. Sőt az egészséges életmód- és táplálkozás jegyében még répát is ropogtattunk az elkészült nyuszik kedvéért.

Reméljük a sok játékos foglalkozás felkeltette az óvodások és szüleik érdeklődését iskolánk iránt. Az alsó tagozatos tanulók és tanítók mindannyian nagy igyekezettel készültek erre az alkalomra. Megköszönöm tanulóinknak és pedagógus kollégáimnak a színvonalas bemutatókat és a szívélyes fogadtatást. Nyílt napunk célja az volt, hogy a leendő elsősök szeptemberben bátran lépjék át az iskola küszöbét, hiszen már nem ismeretlen helyre jönnek. Ismerős tanító nénik és diáktársak várják őket nagy-nagy szeretettel.  

Borbásné Nagy Tünde

 

Vissza a főoldalra