A TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány Nemzetközi Gyermekrajz-verseny és vándorkiállítás ünnepélyes megnyitója

 

2015 május 30.-án, szombaton du. 14 órakor került sor a Hatvani Galériában a TILMA Gyermekművészetért Alapítvány „ Ezerszínű világ „ című rajzpályázatának díjkiosztó ünnepségére, mely egyben jubileumi rendezvény is volt hiszen ebben az évben 10 éves a vándorkiállítás.

A rajzpályázaton iskolánkat négy tanuló, név szerint: Mátyus Laura 3.o, Ollári Márk 3.o, Vereb Viktória 6.o, és Dulai Dóra 7.o. képviselete.

Nagy örömünkre mindannyiuk munkája díjazott lett, természetesen oklevelet és hasznos ajándékokat kaptak a gyerekek.

Alkotásaik a kiállítás falain kívül egy, kifejezette erre az alkalomra nyomtatott szép, színes kiadványokban is látható. Tanulóinknak a díjakat az Alapítvány örökös fővédnöke Jókai Anna Kossuth-díjas író és Katona István egri püspök adták át.

 

Néhány mondat a TILMA Alapítványról:

A TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány életre hívója és lelkes alkotó pedagógusa Basa Ottóné, Erzsike aki minden évben új és új lendülettel szervezi a keresztény szellemiségű rajzpályázatot és vándorkiállítást.

Immár tizedik alkalommal érkeztek gyermekrajzok a világ minden tájáról, hogy ezen a jubileumi kiállításon ismét elkápráztassák a látogatókat. A kis művészek alkotásai sajátos látásmódot, alkotójuk életkorát gyakran meghazudtoló gondolatiságot tükröznek vissza a különböző, látványos technikákkal készült munkáikon.

A kezdeményezés már régen túlnőtt a határokon, és a rajongókat szerzett a gyermekművészeknek Hatvantól Budapestig, Krakkótól Rómáig.

Az Alapítvány munkája példa arra, hogy a szervezők áldozatos és kitartó munkája valamint a gyermeki alkotások varázsa olykor csodákra képes, így juthattak el az értékes gyermekrajzok egészen Rómáig és a Szentatyáig, aki áldását adta a szép kezdeményezésre.

Az alkotásokból összeállított vándorkiállítás ez évi első állomása a szlovákiai Somorján lesz.

 

Katona István egri püspök

 

Jókai Anna Kossuth-díjas író, örökös fővédnök

 

Jókai Anna, Katona István és Basa Ottóné Erzsike a rajzpályázat és a vándorkiállítás elindítója.

 

   

A hatvani galléra kiállítóterme

 

A hatvani galléra kiállítóterme

Szabari Zoltán

 

Vissza a főoldalra