Jutalomkirándulás

 

2015. június 14-én két autóbusszal jutalomkiránduláson voltunk a Mátrában, amin az a hatvankilenc tanuló vehetett részt, aki az idei tanévben sokat tett iskolánkért, közösségünkért.

Mátraszentlászló településen Nagy Richárd, a Mátrafüredi Erdészet kerületvezető erdésze várt bennünket, aki végigvezette csoportunkat egy vadregényes turistaútvonalon.

Rövid séta után a 781 m magas Vörös-kő hegyen található kilátóhoz értünk, ahonnan gyönyörű körpanoráma tárult elénk. Tiszta időben állítólag még a Magas-Tátra is látható, de sajnos akkor kicsit párás volt a levegő, így csak a Mátra erdeit és a környező településeket láthattuk, de ez is fantasztikus élményt jelentett.

Az árnyas fák alatt körülbelül két órát sétáltunk, amíg mátraszentistváni sípályához értünk. Innen pedig egy rövid pihenő után Sástóra buszoztunk, ami a kicsik és nagyok kedvence. A tó kacsáit előszeretettel eteti mindenki, ahogy mi is tettük. Egy kis pihenő és vásárlás után hazaindultunk.

A gyermekek nevében köszönöm ezt a fárasztó, de élményekkel teli szép napot Nagy Richárd erdész úrnak és annak a nyolc pedagógusnak, aki elkísérte a csoportot.

Verebélyiné Fükő Irén

 

 

Vissza a főoldalra