Őszi egészségnap

“Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség …  között. A miénk a döntés, nem pedig bárki másé.” (Richard Bach: Illúziók)

Októberben ismét egy kicsit jobban figyeltünk az egészségünkre. A Praxis Közösség szakemberei hasznos egészségfejlesztő programokat szerveztek az alsós és felsős diákok részére.

Az alsósok megtanulták a helyes kézmosás, a szappankészítés fortélyait, vitamindús turmix italokat fogyasztottak, egészséges táplálkozási szokásokat alakítottak ki, megtanulták a sebellátás, újraélesztés alapjait, „részeges szemüveggel” játszottak és persze egy közös zumbán jól átmozgatták fáradt testrészeiket.

A felsősek az újraélesztéssel, az egészséges táplálkozás témakörben a táplálkozási piramissal, a gyógy – és fűszernövények színével, formájával és illatával ismerkedtek. Az elméleti ismereteket mozgás követte. Egy változatos sorverseny és egy minden testrészt átmozgató aerobic után kellemesen elfáradva zárták a napot. Az osztályok közötti megmérettetésben a „Legegészségesebb osztály „címet a 6. osztály érdemelte ki.

Külön öröm volt gyermekeink számára, hogy minden tanuló egy kis ajándékkal térhetett haza ezen a napon.

Köszönjük a Praxisközösség munkatársainak a munkáját, találkozunk tavasszal!

Kozma Péterné

 

 

Vissza a főoldalra