Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

 

Nagy izgalommal készültünk a „Zeng az ének…” című műsorral, mely rendhagyó volt az eddig megszokott előadásokhoz képest. A megemlékezés az 50-es, 60-as években betiltott dalokkal mesélte el az akkor történt eseményeket. Abriháné Karniczki Csilla tanárnő által készített forgatókönyv a dalokra, illetve azok szövegére épült.

Szeptember végétől rendszeresen próbáltunk, komolyan véve a feladatot, hogy az ünnephez méltó módon tudjuk előadni.

2015. október 22-én reggel az első órában tartottuk az ünnepi megemlékezést. Az iskolazászló ünnepélyes behozatala, a Himnusz eléneklése és a közös imádság után felcsendült a zene melyet Balogh Zoltán tanár úr szerkesztett a műsorhoz.

A dalok szövege és a korhű jelmezek által próbáltunk ízelítőt adni  a mai kor gyerekeinek az akkori életről, a forradalom előzményeiről, a hétköznapi emberek, családok mindennapjairól. Mivel a jelenlévők egyike sem élte és tapasztalhatta meg az akkori idők hangulatát, a remek zenei aláfestések, a korabeli jelmezek próbálták mindezt érthetőbbé tenni.

 

 

  

A műsor végén felhangzó hosszú taps azt jelezte, hogy mondanivalónk eljutott a nézőközönséghez.

A 8. osztályosok minden dicséretet megérdemelnek, hiszen hozzáállásukkal, gyönyörű, élvezetes előadásmódjukkal felejthetetlen élményhez juttatták iskolatársaikat.

A próbák és maga az előadás erősítette az osztályközösséget, az egymás iránti felelősségvállalást, mellyel egyben példát is mutattak alsóbb évfolyamos társaiknak.

  

Szabadné Dudás Ildikó

osztályfőnök

 

Vissza a főoldalra