Terítési verseny Tarnamérán

2015.november 27-én rendezte meg a Tarnamérai Általános Iskola a megyei terítési versenyt.

Iskolánkat négy csapat képviselte, kettő a 4. osztályból, egy az 5.a , egy pedig az 5.b tanulói közül. Az idei verseny témája a szilveszteri ünnepi teríték volt. Kassáné Dér Gizella intézményvezető asszony ünnepélyes megnyitójában szólt az ünnephez kapcsolódó jelképekről, szokásokról, hiedelmekről.

A verseny három fordulóból állt. Először a csapatok megterítették az ünnepi asztalt. Ezt követte az elméleti kérdéssor, ahol az ételfogyasztás szabályainak ismeretére volt kíváncsi a zsűri. A gyakorlati feladat szalvétahajtogatási technikák bemutatása volt, arra törekedve, hogy minél több fajtát készítsenek el a csapatok.

A verseny eredményére igazán büszkék lehetünk, hiszen tanulóink idén is dicsőséget hoztak iskolánknak.

Az alsó tagozatosak között 1. helyezést ért el a Besenyei Panna Orsolya, Betenbuk Emma, Lajer Nóra Krisztina és Kovács Veronika alkotta 4.osztályos csapat. (Felkészítő pedagógus: Besenyeiné Zsidai Mónika)

 

 

A felső tagozatosoknál 2 helyezést ért el a Burai Mendi Ivett, Götz Henrietta Ildikó, Magyar Gréta és Magyar Zsanett alkotta 5.b osztályos csapat.(Felkészítő pedagógus: Balogh Zoltán)

 

 

Gyönyörű asztalokat terítettek további csapataink is:

Gyetvai Zoé és Kőmíves Enikő 4. osztályos tanulóink.

 

 

Betenbuk Dóra és Fábián Dominika 5.a osztályos tanulóink.

                                                                                                                       

 

Besenyeiné Zsidai Mónika

 

Vissza a főoldalra