Szent Karácsony ünnepén

 

„Ígéretes, csöndes éjjel;

Minden hívő némán térdel.

Jele van az öröklétnek;

Szíveinkben öröm éled.”

               /Kurczina Terézia/

Iskolánk tanulói és dolgozói december 18-án az utolsó tanítási napon ünneplőbe öltöztették szívüket, hogy méltón ünnepelhessék a megváltó Jézus születését. A karácsonyi ünnepség az 1.a és 1.b osztályok 4. adventi gyertyagyújtó műsorával vette kezdetét. Majd a kicsinyek kórusa Besenyeiné Zsidai Mónika tanítónő vezetésével szebbnél-szebb karácsonyi dalokat énekelt. Néhány tanulónk a Zene Iskola növendékeként tanult hangszerén karácsonyi dallamokkal varázsolta el a közönséget és meghívott vendégeinket. Végezetül a 2. osztályosak  verseit, dalait élvezhettük, a 3. osztályosak pedig Ungváriné Alexy Andrea tanítónő irányításával közös éneklésre buzdítottak valamennyi résztvevőt.

 Újdonságként ebben a tanévben a Diák Önkormányzat és Molnárné Gyarmati Szilvia tanítónő, hitoktató kezdeményezésére tanulóink szeptembertől gyűjtötték „jó cselekedeteiket”. A műsorszámok között osztályonként minden gyermek elhelyezte a felállított fenyőfán piros szívekre írt „jó cselekedetét”. A végén öröm volt látni a sok jósággal és szeretettel felöltöztetett fát.

Zárásként Bódor Istvánné igazgató asszony ünnepi mondatai után mindenkinek áldott, békés Karácsonyt kívánt. Verebélyiné Fükő Irén a Diák Önkormányzat vezető pedagógusa és Zsemberiné Agócs Marianna a Szülői Munkaközösség elnöke pedig átadták ajándékaikat az osztályok képviselőinek. Hagyományosan kisorsolásra került az iskola feldíszített fenyője, melyet ebben a tanévben Kelemen Kevin 1.b osztályos kisdiák vihetett haza.

Ezek után Nagy István plébános úr vezetésével valamennyien átsétáltunk az Újtelepi Templomba, ahol a Harmónia Művészeti Iskola színjátszós növendékeinek Betlehemes játékát láthattuk Abriháné Karniczki Csilla tanárnő felkészítő munkájának köszönhetően. Plébános úr is zárszavában mindenkinek kívánt a Betlehemi kisdedtől áldott, boldog karácsonyt.

Borbásné Nagy Tünde

tanító

 

Vissza a főoldalra