Lelki nap Húsvét alkalmából

 

Húsvét Jézus kereszthalálának és feltámadásának megemlékezéséről szól, a keresztény világ legnagyobb ünnepe. Iskolánk tanulói és pedagógusai is felkészültek a lelki és testi megtisztulásra.

2016. március 22-én Húsvéti lelki napot tartottunk. 11 órától szentmisén vettünk részt az Újtelepi Katolikus Templomban, melyen Czibere Zsolt egri káplán és Nagy István plébános együttesen vezették a szertartást. Délután különböző foglalkozások és előadások várták a gyerekeket.

Az alsó tagozatos osztályok 4 helyszínen váltották egymást. Vendégünk, Elvira nővér, valamint segítői változatos feladatokkal várták a legkisebbeket. Kézműves foglalkozás keretében lehetett ajtódíszt készíteni, tojást színezni. Megtanulhattunk egy dalt arról, hogy figyeljünk, mit teszünk vagy mondunk, mert a mi jó Atyánk figyel minket. A tornateremben mozoghattak, játszhattak a gyerekek. Volt helycserés játék, de a Húsvét jelképeit is nagyon ötletesen mutogatták el egymásnak. Elvira nővér egy filmrészletet vetített, amiről véleményt is kért. Tanulóink felismerték a történet tanulságát, amit meg is fogalmaztak. Ne bántsunk másokat sem tettel, sem szóval, mert annak rossz következményei lehetnek, és az nem Istennek tetsző dolog.

Az 5-6. osztályosak kézműves foglalkozáson a Nagyhét eseményeit egy füzet formájában készítették el. A munkában Sinkovics Tímea hitoktató volt segítségükre.

A 7-8. osztály tanulóinak Czibere Zsolt az Egri Bazilika káplánja tartott előadást és kötetlen beszélgetést.

Lelki napunkat ismét az Újtelepi Katolikus Templomban zártuk, ahol a Harmónia Művészeti Iskola színjátszói passiójátékot mutattak be. Színvonalas előadásuk Abriháné Karniczki Csilla és Szabadné Dudás Ildikó tanárnők felkészítő munkájának eredménye volt.

Valamennyien lelkiekben is felkészülve zárhattuk ezt a különleges napot.

Borbásné Nagy Tünde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vissza a főoldalra