Kreatív ételek készítése a 4. osztályban
 
 

Iskolánk egészségnevelési tevékenységének kiemelt feladata az egészségbarát viselkedés, melynek egyik fő pillére az egészséges táplálkozás.

Osztályunk  sokoldalúan közelíti meg ezt a kérdést : környezetismeret órán, szabadidős tevékenységek során  és ez alkalommal technika órán is foglalkoztunk a témával. A feladat kreatív ételek készítése volt kizárólag ehető alapanyagokból. A megmérettetést lázas készülődés előzte meg.   Ötleteltek, szervezkedtek, terveztek a gyerekek és mindezt örömmel, izgalommal tették. Alkothattak egyénileg, de csapatokban is. Az „ételcsodák” elkészítésére 45 percük volt a versenyzőknek és 4 tagú zsűri értékelte az alkotásokat.

A remekművek hihetetlen fantáziáról árulkodtak és megtanulták, hogy az ötletes tálalási módokkal még a kevésbé jó étvágyú társaikat is rá tudják venni  az étel elfogyasztására.

Besenyeiné Zsidai Mónika

 
 
1. hely
Sárközi Zoltán, Ollári Márk, Betenbuk József
 
 
 
2. hely
Vágó Eszter, Vass Virág, Szuh Viktória, Lászka Zsófia
 
 
 
3. hely (megosztott)
Besenyei Balázs
 
 
3. hely (megosztott)
Rédei Barnabás, Barta Zoltán, Pikula Máté
 
 
A többiekre is büszkék vagyunk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vissza a főoldalra