Tarkabarka est

Mottó: „A szeretet soha el nem múlik” (Pál apostol)

 

Az Újtelepi Katolikus Általános Iskola közössége 2016. május 20-án, pénteken 18 órai kezdettel tartotta a már hagyományos kulturális programját a városi művelődési központban. Köszönet a lehetőségért a HVMKI vezetőjének, Fülöp Márta igazgató asszonynak és munkatársainak!

A díszvendégek között helyet foglalt a város képviseletében Makó Nándor alpolgármester, több képviselő, a meghívott intézmények vezetői, valamint a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Ódor Klára.

A protokoll rész után lelki pillanatok tették méltóságteljesebbé a rendezvényt Nagy István plébános úr jóvoltából.

Az aktuális információk közlése után iskolánk kis elsősei adták elő műsorukat „Tavaszi zsongás” címmel. Az egész év során megtanult mondókák, versek, dalok gyűjteményéből adtak elő egy kis csokrot, és megmutatták tánctudásukat is. Felkészítőik: 1.a Borbásné Nagy Tünde, Szedlák Péter 1.b Bolyhos Izabella, Ficsór Nikolett tanítók és Kovács Tibor táncpedagógus voltak.

A műsor után iskolánk legfiatalabb polgárai ünnepélyesen fogadalmat is tettek, melynek szövegét Nagy Nóra 8. osztályos tanuló olvasta fel. Ezután Bódor Istvánné igazgató asszony vezetésével az osztálytanítók feltűzték iskolánk jelvényét a kicsiknek. Köszönet a kitűzőkért Báder Miklósné igazgató asszonynak és a Háziipari Szövetkezet dolgozóinak!

Az est programja színdarabbal folytatódott. A Harmónia AMI alsós színjátszó tanszakának vizsgaelőadása, A kiskakas gyémánt félkrajcárja következett. A humoros, zenés darab nagy sikert aratott. A felkészítő Abriháné Karniczki Csilla volt.

A szünet előtt hangulatos zenés-táncos produkció zárta az első részt iskolánk alsós táncszakköre és Ungváriné Alexy Andrea tanítónő jóvoltából. A Violetta című film dallamára koreografálták a mozgást.

A színpad átrendezése után igazi teátrumi élményben volt része a nagyérdemű közönségnek a második rész bő egy órájában. A muzsika hangja címmel a harmincas évek Ausztriáját és az egyre zsarnokibbá váló világot idézték meg egy apáca és egy anya nélkül maradt sokgyermekes család boldogságos találkozása által. A diákszínészek fantasztikusan átélt szerepjátéka, a profi módon megtervezett és kivitelezett színpadi fény-hang effektek segítségével elvarázsoltak minden jelenlévőt. Megmutatva, hogy bármennyire is nehéz és kegyetlen lehet a bennünket körülvevő világ, a szeretet és az alapvető emberi érékek el nem pusztíthatók. Ahogy a mottó is mondja Pál apostol által: „A szeretet soha el nem múlik!” A színdarabot Abriháné Karniczki Csilla rendezte és alkalmazta színpadra. Az ének és a koreográfia Szabadné Dudás Ildikó, a háttér Szabari Zoltán művészmunkáját dicséri!

A vastaps után az est programja Bódor Istvánné igazgató asszony köszönő szavaival és záró gondolataival ért véget.

Köszönet a szereplőknek, a felkészítő kollégáknak,
a támogatóinknak e varázslatos és meghatóan szép estéért!

Az Újtelepi Katolikus Általános Iskola közössége nevében:
 

Gyimesi Attila magyartanár

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza a főoldalra