Miskolcon kirándult a 4. osztály
 

Tanulmányi kirándulásunk színhelyéül idén Miskolc városát választottuk.

A délelőttöt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark területén töltöttük. A  vadaspark területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak növényvilágából is gazdag ízelítőt nyújtott számunkra. 5 kontinens 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatták be nekünk erdei környezetben. Egy zoopedagógus munkatárs vezetésével  jártuk körbe a területet, aki érdekes dolgokat mesélt az állatok viselkedéséről és látványetetéseket is láttunk. A gyerekeknek nagyon tetszett, amikor maguk etethették répával a szarvasokat, őzeket. Múzeumpedagógiai foglalkozáson a hüllőkkel ismerkedtünk meg részletesebben. Simogathattunk óriáskígyót, megfoghattuk a kígyó levedlett bőrét és  etethettünk kaméleont is.

Délután újabb élmény várt ránk, a diósgyőri várat kerestük fel. A Rondella alsó szintjén vártörténeti kiállítást néztünk meg.  A földszinti részen fémműves, fazekas műhely, a vadászat és alkímia szobája várt bennünket. Az emeleten bejártuk a hatalmas lovagtermet,megcsodáltuk a reneszánsz királynéi termeket, a királyi kápolnát, a tudás szobáját és megmásztuk a vártornyot is.

Sok új ismerettel gyarapodtak tanulóink, és a közösen átélt élmények közösségformáló ereje felbecsülhetetlen volt ezen a napon.

 

Kecskés Tamásné és Besenyeiné Zsidai Mónika

 

 

Vissza a főoldalra