A két 1. osztály tanulmányi kirándulása Poroszlón
 

Két hete a két 1. osztály tanulmányi kiránduláson volt Poroszlón.
A Tisza-tavi Ökocentrum főépületében megnéztük az óriási édesvízi akváriumot, benne a különféle halakkal, élőlényekkel. Megtekintettük a vidrákat és a hüllő-kétéltű kiállítást. Megmásztuk a kilátótornyot is. A szabadidőparkban közelről láthattunk vízi madarakat, pelikánt, kormoránt. Megfigyeltük a dámszarvast, aranysakált, vörös rókát, több házi állatot, mint például az őshonos rackajuhot. A mocsári- és ékszerteknősök előtt sokáig elidőztünk.

A sok-sok látnivaló után a játszótereken lazíthattak a gyerekek. Népszerű volz a vízi játszótér.

Délután busszal ellátogattunk az Aranyosi-dombi Lovastanyára. Ez egy működő családi gazdaság mindenféle háziállattal. A család egyik tagja vezetett rajta végig bennünket. Jártunk lóistállóban, ólban, etettünk lovakat, kecskéket, megismertük a mangalica sertést. Látogatásunk végéhez közeledve mangalicazsíros kenyérrel vendégeltek meg bennünket.

A nap zárásaként még visszatértünk az Ökocentrumhoz fagyizni, valamint még egy utolsót játszani a játszótéren. Minden kisgyermek nagyszerűen érezte magát. Eközben pedig sikerült a környezetismeret és irodalom órákon tanult és olvasott ismereteket a valóságban is látni, megtapasztalni.

Borbásné Nagy Tünde

 

 

Vissza a főoldalra